Pest Megyei Neuropathia Centrum
Budapesti Szent Ferenc Kórház

  •   1021 Budapest, Széher út 73.

  •   +36 (30) 739 4009, +36 (1) 392-8243

  •   Rendelési idő hétfő: 14-18 h, péntek: 10-14 h

  •   Előjegyzés szerda és csütörtök 10-12 h

  •   Centrum vezető

  •   Ellátási terület Pest megye


Bemutatkozás

A közép-magyarországi régióban kardiológiai rehabilitációs és belgyógyászati feladatokat ellátó Budapesti Szent Ferenc Kórházban, a Diabetológiai Szakrendelés részeként 2018 októbere óta működik a Pest Megyei Neuropathia Centrum.

Kórházunk speciális figyelmet fordít a diabeteses és kardiovaszkuláris betegek egy helyszínen és egy időben történő, komplex, teljes terápiás ellátási lehetőségének biztosítására. E tekintetben a diabetológiai és kardiológiai ellátás 21. századi modellje kívánunk lenni. Ennek jegyében a neuropátiás betegek számára is olyan 21. századi megközelítéseket kívánunk alkalmazni, ami egy helyszínen unikális, komplex ellátást tesz lehetővé a diabetes mikrovaszkuláris és a kardiológiai betegségek makrovaszkuláris szövődményei tekintetében. Kórházunk egyúttal, a betegellátáson túl küldetésének tekinti a megelőzést, illetve ennek elméleti és tényszerű oktatását is betegek, hozzátartozók és munkatársak képzésével. A megelőzés jegyében a Neuropathia Centrummal is célunk az érintett betegek minél korábbi kiszűrése.

A neuropathia ellátása kórházunkban: Központunkban a perifériás sensoros neuropathiak szűrését és kezelését, továbbá a cardiovascularis autonom neuropathia vizsgálatát végezzük. Osztályainkon lehetőség van infúziós kezelésekre is. A vizsgálatokat Dr. Berkes Klára osztályvezető főorvos vezetésével négyfős, belgyógyász szakorvosból, főnővérből, diabetes educatorból és szakápolóból álló szakmai team végzi. Előjegyzés telefonon kérhető. A vizsgálat beutaló köteles.