Heves Megyei Neuropathia Centrum
Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet

  •   3300 Eger, Knézich K.u. 1-3.

  •   +36 (20) 329-7521

  •   Rendelési idő Hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 10:00-14:00

  •   Előjegyzés Hétfőtől péntekig: 8.00 – 16.00

  •   Centrum vezető

  •   Ellátási terület Heves megye


Bemutatkozás

A hevesi megyeszékhelyen a híres, történelmi múltú Egerben a Markhot Ferenc kórház gyökerei több évszázadra nyúlnak vissza. A török uralom után 1690-ben már 15 ágyas női kórház fogadta a betegeket, az 1726-ban alapított irgalmas rendi kórház pedig 1728-tól kezdte meg működését, amelyben a gyógyító munka már folyamatos volt. A Schola Medicinalis, a történelmi Magyarország első magyar orvosi egyeteme is Egerben működhetett a névadó Markhot Ferenc orvos vezetésével.

A Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Heves megye legnagyobb komplex egészségügyi szakellátást nyújtó szolgáltatója. Az intézmény 990 ágyon nyújt fekvőbeteg szakellátást. 752 aktív, 238 krónikus ággyal rendelkezik. Fekvőbeteg szakmák vertikumát tekintve szív- és idegsebészeten kívül minden szakma elérhető. Az utóbbi évek fejlesztései: a korszerű műtőblokk, az európai színvonalú laboratórium, a kiszolgáló egységek és a műszerpark megújítása nagymértékben hozzájárult a betegellátás színvonalának emeléséhez.

A Diabétesz szakrendelés a kórházban 1986-tól működik, havi 1000-1200 beteget lát el. A diabéteszes betegek növekvő száma, a diabéteszes neuropathia egyre gyakoribb előfordulása indokolta, hogy a Wörwag Pharma támogatásával 2018. májusától megnyíljon a Heves Megyei Neuropathia Centrum, melynek vezetője Dr. Harcsa Eleonóra.

A neuropáthia szakrendelésen a betegvizsgálatot két diabetológus szakorvos: Dr. Harcsa Eleonóra és Dr. Kocsis Ildikó, a méréseket két szakdolgozó: Szerencsiné Soós Andrea szakképzett edukátor és Szecskóné Farkas Márta OKJ ápoló végzi.

A neuropathia vizsgálatához a Q-Sense készülék mellett Neuropad, valamint a neuropathia szűrésére alkalmas kalibrált hangvilla, boka-kar index mérő készülék és cardiovasculáris reflex teszt (Cardiosys) áll rendelkezésre.